INTERVIURI - MEDIA

16.12.2024  

Tribuna - "Două voleibaliste sibience de la Champions, la lotul național U16, alături de antrenorul Andrei Banciu"

 

Adela Vasilescu, Eliza Bărdaș și antrenorul Andrei Banciu nu vor petrece alături de familii sărbătorile de iarnă, urmând să se prezinte la un cantonament centralizat în vederea pregătirii pentru meciurile din grupa preliminară a Campionatului European.

Sibiul continuă să demonstreze că este o pepinieră de talente pentru voleiul românesc, două dintre jucătoarele de la ACS Champions fiind convocate la echipa națională U16 pentru un stagiu de pregătire în vederea participării la grupa preliminară a Campionatului European, în perioada 15-19 ianuarie 2025, în Bulgaria. Este vorba despre Adela Vasilescu, o jucătoare de doar 12 ani și de Eliza Bărdaș (14 ani), cele două fiind însoțite de Andrei Banciu, numit antrenor secund al naționalei U16.

Telegramele de convocare ale celor două jucătoare și cooptarea lui Andrei Banciu în staff-ul ”tricolorelor” U16 vin în urma performanțelor clubului sibian ACS Champions în Campionatele Naționale, anul acesta, echipele U13 și U15 intrând în careul de ași la nivel național, disputând de fiecare dată finala mică.

Componentă a tuturor echipelor înscrise de Champions Sibiu în competițiile naționale, Adela Vasilescu impresionează deja la doar 12 ani, fiind considerată una dintre cele mai promițătoare jucătoare din voleiul juvenil românesc.

Ea a fost descoperită de Traian Prișcă, un antrenor cu o vastă experiență, cel care a format și dat voleiului mare din România și alte jucătoare, printre care se numără și Iarina Axinte, una dintre componentele naționalei mari a României.

După perioada petrecută la Clubul Sportiv Școlar, Adela Vasilescu și-a continuat cariera la ACS Champions, sub îndrumarea antrenorilor Sabin Sopa și Andrei Banciu, remarcându-se în Campionalete Naționale, participând la mai multe turnee finale ale acestora.

”Adela este exemplul perfect al unei sportive complete - dedicată, muncitoare și pasionată. La Champions, i-am oferit cadrul necesar pentru a se dezvolta și sunt mândru că performanțele ei confirmă munca întregii echipe”, a declarat Sabin Sopa.

Deși are numai 12 ani, Adela a învățat la Champions să fie o adevărată lideră pe teren și un model pentru colegele sale.

”Pentru noi, Adela este dovada că perseverența și pasiunea pot depăși orice obstacol. Suntem mândri să o vedem reprezentând Sibiul la cel mai înalt nivel”, a spus, la rândul său, antrenorul Andrei Banciu.

Componentă a echipei U15 a clubului Champions, Eliza Bărdaș este încă o voleibalistă sibiancă ce s-a remarcat în ultima perioadă. Eliza are 14 ani, iar convocarea aceasta la lotul național reprezintă o recunoaștere a talentului său.

”Pentru Eliza, această convocare este începutul unui drum lung, dar plin de oportunități. Suntem convinși că va continua să ne facă mândri”, a spus Sabin Sopa.

Alături de cele două sibience, Andrei Banciu, unul dintre profesorii din staff-ul ACS Champions va fi prezent în cantonamentul lotului U16 în calitate de antrenor secund.

”Este o onoare să fiu parte din acest proiect național și să pot lucra cu cele mai bune tinere talente ale României. Fetele noastre, Adela și Eliza, vor arăta ce înseamnă spiritul Champions. Ne dorim să reprezentăm Sibiul cu mândrie”, a declarat Banciu.

Convocările Adelei și Elizei continuă tradiția performanțelor remarcabile ale voleiului sibian. Sibiul a dat deja voleiului nume precum Iarina Axinte, o piesă de bază a naționalei de senioare, și Daria Ocenic, componentă a lotului U18, care impresionează la nivel internațional. Iarina și Adela au fost descoperite de profesorul Traian Prișcă, la fel ca alte două jucătoare care au realizat performanțe pentru Champions, Cătălina Vasilescu și Draga Savu, campioane naționale la beachvolley U16.

 

Pregătiri pentru Campionatul European

 

Lotul național U16 se va reuni pe 22 decembrie pentru un cantonament extins, urmând să participe la meciurile din grupa preliminară a Campionatului European, programate între 15 și 19 ianuarie în Bulgaria. Adela Vasilescu, Eliza Bărdaș și antrenorul Andrei Banciu vor înfrunta adversare redutabile precum Bulgaria, Turcia, Serbia, Muntenegru și Grecia.

9.12.2024

 Seară magică în Sala ”Transilvania”. Clubul Champions și-a premiat sportivele în cadrul ”Galei de Excelență” de Ovidiu BOICA [Tribuna]

 

Aproape 1.000 de spectatori, în mare parte părinți, frați și surori, au fost prezenți, duminică seara, în tribunele sălii pentru a aplauda încă o dată performanțele din acest an al voleibalistelor de la ACS Champions. Festivitatea a fost presărată cu mai mult momente artistice.
 

Sala ”Transilvania” a găzduit, duminică seara, ”Gala de Excelență Champions”, festivitatea în cadrul căreia tinerelor voleibaliste de la clubul sibian le-au fost răsplătite performanțele de peste an. Și n-au fost puține, de la an la an acestea ridicând tot mai mult pretențiile, iar rezultalele nu întârzie să apară.

Aproape o mie de spectatori au fost prezenți la eveniment pentru a aplauda realizările remarcabile ale celor aproximativ 400 de voleibaliste cu vârsta de la 6 la 17 ani pregătite de profesorii Sabin Sopa, Andrei Banciu, Mihai Bulbuc, Anca Șarlea, Sorina Marian și Sanda Lupu.

”Gala de Excelență Champions” a fost o sărbătoare dedicată excelenței sportive, spiritului de echipă și comunității extraordinare care s-a format în jurul clubului Champions Sibiu.

“Copiii noștri sunt adevărații campioni și personajele principale ale Galei. Indiferent dacă participă în competiții sau se bucură pur și simplu de sport, ei sunt Champions”, a declarat Sabin Sopa, liderul clubului.

Pe lângă premierea tuturor sportivelor de la ACS Champions, cu această ocazie au fost acordate mai multe premii speciale echipei de părinți ”Speranțe Deșarte”, care a demonstrat că bucuria jocului și voia bună sunt mai importante decât scorul, precum și celor care au sprijinit și continuă să sprijine activitatea clubului, printre care s-au numărat Ovidiu Cârstea, Luci Mărginean, Mircea Galață sau Traian Prișcă, aceștia fiind numiți “sufletul comunității Champions”.

De asemenea, ACS Champions, prin reprezentanții săi, au punctat colaborarea foarte bună cu partenerii clubului, inclusiv Expert Energy, partenerul principal al ”Galei de Excelență”, care au primit mulțumiri speciale pentru sprijinul necondiționat.

Gala a fost presărată cu mai multe momente artistice care au adus o notă de emoție și sărbătoare asigurate de Corala Protopopiatului Ortodox Sibiu, care a încântat publicul cu un repertoriu de colinde tradiționale, Grupul Folk “Balada” și Crocodile Paradox, o trupă energică, care a captivat audiența cu interpretări memorabile.

“Astăzi am demonstrat că Champions este mai mult decât un club de volei. Este o comunitate puternică, în care copiii, părinții, antrenorii și partenerii contribuie la un vis comun. Această seară ne arată cât de mult putem realiza împreună”, a mai spus Sabin Sopa, la finalul serii.

Clubul Champions Sibiu numără aproape 400 de copii, dintre care peste 100 participă activ în competiții oficiale. În cel de-al patrulea sezon competițional, clubul are șapte echipe înscrise în Campionatul Național, reprezentând Sibiul cu mândrie și determinare, patru dintre ele fiind  deja calificate în semifinalele Campionatului Național de volei. 

9.12.2024  - Sportul Sibian- 

 Champions Sibiu a încheiat anul 2024 printr-un show organizat la superlativ în sala Transilvania. Aproape 1000 de iubitori ai voleiului, părinți și sportivi au retrăit împreună parcursul competițional al echipelor clubului Champions care și-au primit, pe rând, aplauzele și diplomele pe scena amplasată în mijlocul celei mai mari săli de sport a județului. 

Printre artificii, show de lumini și fum, cele peste 200 de voleibaliste de la Champions au fost răsfățate cu aplauze, au zâmbit obiectivelor foto care au înconjurat scena și s-au bucurat împreună de fiecare moment. În partea a doua a serii, spectatorii au fost colindați de cele mai bune voci. Corala Patriarhiei și Grupul folk ”Balada” au schimbat entuziasmul sportiv cu cel al sărbătorilor de iarnă și al Crăciunului.

1 minut de aplauze în memoria Ruxandrei Dumitrescu și Mircea Tutovan

Un moment deosebit de emoționant a fost minutul de aplauze dedicat memoriei voleibaliștilor sibieni Ruxandra Dumitrescu și Florin Mureșanu, plecați dintre noi în acest an.

6.11.2024

 

Interviu cu ziarul Sibian " Tribuna" :

 

Voleiul pune stăpânire pe ”Transilvania”, în weekend. 

”Panterele” de la Champions, gazdele turneului 2 al seriei în Campionatul Național, la U17. Surprize dulci pentru sibience

Cele două echipe U17 ale clubului sibian conduc în clasamentul Seriei K a Campionatului Național, putându-și consolida pozițiile în urma turneului de la acest sfârșit de săptămână. Fetele lui Sabin Sopa și Andrei Banciu vor avea parte de un răsfăț din partea partenerului Gogosh Coffee & Donuts.

 

Cele două echipe U17 ale ACS Champions vor fi gazdele unuia dintre turneele 2 ale Campionatului Național, în weekend. Sibiencele fac parte din Seria K și ocupă primele două locuri după primul turneu, ”A”-ul fiind neînvinsă, iar ”B”-ul având două victorii, cu celelalte două echipe din serie, CSȘ Blaj și Torpi Tg. Mureș.

Meciurile din cadrul acestui turneu vor avea loc atât în Sala ”Transilvania”, vineri, 8 noiembrie, cât și în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 1, sâmbătă și duminică, 9-10 noiembrie.

Sabin Sopa, antrenorul primei echipe, este de părere că faptul că meciurile acestui turneu vor avea loc în Sala ”Transilvania” le oferă jucătoarelor sale o motivație și mai mare în lupta pentru atingerea obiectivelor în Divizia Elite.

 

”Suntem pregătiți și entuziasmați să jucăm acasă, iar faptul că vom disputa primele meciuri în Sala Sporturilor «Transilvania», cea mai modernă sală din Sibiu, ne oferă un impuls în plus. Mulțumim Consiliului Județean pentru această oportunitate. Aceste meciuri sunt esențiale pentru consolidarea poziției noastre în clasament și pentru a ne atinge obiectivele în Divizia Elite pentru al treilea sezon consecutiv. Vom juca cu multă pasiune și ne dorim ca fetele să se bucure de experiența acestui turneu și de susținerea suporterilor sibieni”, a afirmat Sopa.

 

Sabin Sopa le are la dispoziție pe următoarele jucătoare: Bianca Văcar, Ruxandra Dumitra, Karina Roșianu, Yris Ion, Cătălina Vasilescu, Ana Grădinariu, Sonia Rusu, Ana Muntean, Iunia Bozdoc, Ioana Voinea, Denisa Irom și Adelina Canciu.

 

”Echipele sunt într-o formă foarte bună, iar fetele au muncit mult pentru acest moment. Turneul de la Sibiu este o ocazie extraordinară pentru ele să-și demonstreze valoarea și progresul. Aștept meciuri frumoase și sunt convins că echipele noastre vor da totul pe teren. Avem o comunitate de susținători minunată și sperăm să le oferim spectacolul pe care îl merită”, a declarat, la rândul său, Andrei Banciu, antrenorul echipei Champions B.

 

Pentru Champions B vor evolua Irina Mara, Ioana Popa, Sofia Burdușel, Adela Vasilescu, Laura Grădinariu, Andreea Savu, Alessia Corpodean, Anca Vasiu, Mara Durbacă, Emma Goia, Pia Overduin și Eliza Mușat.

Detalii media 👇

20.10.2024

 

 Generația care face diferența - Adela Vasilescu jucătoare Champions Sibiu la U13 (capitan), U15 și U17

🎬🎤  Sportul Sibian

 

Generația care face diferența | Interviu cu Adela Vasilescu - Jucătoare la ACS Champions Sibiu

Materialul complet este pe site - https://sportulsibian.ro/generatia-care-face-diferenta.../ 

 

Continuăm seria de interviuri din cadrul campaniei „Generația care face diferența – viitori campioni ai sportului”. Astăzi o avem la microfonul Sportul Sibian pe Adela Vasilescu, tânără voleibalistă din cadrul ACS Champions Sibiu.

Sportul Sibian: Cum ai ajuns la volei și cum ai descoperit sportul acesta?

Adela Vasilescu: A început sora mea Cătălina Vasilescu și când mă uitam aveam pofta să joc. A venit profesorul Prișcă și m-a îndemnat să încep acest sport. Cu timpul am evoluat și am ajuns la ACS Champions. După au urmat turnee finale, două la mini-volei, la speranțe unul acesta și cam atât deocamdată.

Sportul Sibian: De ce calități crezi că ai nevoie pentru a face performanță în acest sport?

Adela Vasilescu: Ai nevoie de foarte multă seriozitate și să fi hotărâtă în ceea ce faci.

Sportul Sibian: Crezi că vom vedea sportive de top aici la Sibiu?

Adela Vasilescu: Da, a fost Daria care a ajuns la Alba Blaj și mai sunt fete care sigur o să ajungă mai departe.

Sportul Sibian: Ce faci în timpul tău liber, ce pasiuni ai?

Adela Vasilescu: Ies cu prietenii și merg la antrenamente individuale.

Sportul Sibian: Cum se împacă școala cu un sport de performanță?

Adela Vasilescu: Se împacă bine. Am note destul de bune.

Sportul Sibian: Ce-ți dorești de la tine pentru viitoarea perioadă. Unde îți dorești să ajungi?

Adela Vasilescu: Îmi doresc ca atât timp cât practic acest sport să ajung cât mai departe.

Sportul Sibian: Cum ți s-a părut experiența de la lotul național?

Mi s-a părut o experiență bună pentru mine pentru vârsta mea. M-am simțit foarte bine alături de colegele mele, iar antrenorii de acolo m-au ajutat să-mi dau seama despre unele chestii despre care nu știam.

Acesta a fost interviul cu jucătoarea Adela Vasilescu. Seria noastră continuă, iar în perioada următoare intrăm din nou în sala celor de la ACS Champions Sibiu pentru a afla mai multe despre drumul spre performanță al clubului din orașul nostru.

13.10.2024

 

Generația care face diferența - de vorbă cu Andrei Banciu despre volei și planuri de viitor.

 

Sportul Sibian

Sntsooperdml87a5c2ct91hh4ma0taig62fig45c3aa3h64img652ccl8c25  ·

#GenerațiaCareFaceDiferența | Am stat de vorbă cu Andrei Banciu, antrenor în cadrul ACS Champions Sibiu. Despre volei, tânăra generație și planuri de viitor, citești pe site. Sportul Sibian

Continuăm seria noastră de interviuri cu oamenii care sprijină în mod activ dezvoltarea tinerilor sportivi din județul Sibiu. De această dată la microfonul Sportul Sibian se află Andrei Banciu, antrenor în cadrul ACS Champions Sibiu.

Andrei este la bază inginer, dar a jucat o bună parte din viață volei, iar pasiunea pentru acest sport l-a împins și spre zona de antrenorat. Mai multe detalii vă invităm să citiți mai jos.

Sportul Sibian – Ești inginer la bază, încă practici meseria asta, dar ești și la volei. Cum împaci cele două pasiuni?

Andrei Banciu – Voleiul pentru mine a început ca o pasiune. Întotdeauna am fost pasionat de volei și fiind fost jucător, am rămas cu pasiunea. Apoi a început ca hobby făcut după job. Între timp s-a transformat într-un al doilea job, un job part-time. La un moment dat am început să iau lucrurile mult mai în serios și să devină un job part-time de la un hobby.

Sportul Sibian – Spune-ne de ce este frumos voleiul

Andrei Banciu – Voleiul este un sport foarte frumos din cauza coeziunii care există în echipă. Neputând să ai un singur jucător care poate să facă diferența. E nevoie de o echipă bine sudată. Este un sport strict de echipă. Nu poți să ai un singur jucător decisiv. Ai nevoie de o coeziune în echipă, de elemente complementare și de tot ce înseamnă echipă în sport în general.

Din păcate sau din fericire, dacă cineva face primire, cineva trebuie să dea pasă și succesiunea operaților trebuie să existe pentru a se putea finaliza o acțiune.

Sportul Sibian – Cum ai luat tu contact cu voleiul și care au fost pașii pe care i-ai urmat până astăzi?

Andrei Banciu – Când am intrat la liceu pe clasa a 9-a, am fost abordat de domnul profesor Traian Prișcă, acesta m-a îndrumat spre volei datorită înălțimii și apoi dânsul a fost și cel care m-a inspirat și mi-a pus mingea în mână și m-a făcut să iubesc acest sport și să-mi placă.

După ce am terminat junioratul în schimb am rămas în volei. Am rămas întotdeauna să am contact cu voleiul. Am practicat voleiul ca amator, turnee de amator, beachvolei și apo ca antrenor.

 

Detalii media 👇

4.10.2024

 

Sportul Sibian interviu cu  Sopa Sabin - Președintele si Antrenorul Principal al clubului ACS Champions Sibiu.

 

#GenerațiaCareFaceDiferența | Le-am făcut o vizită celor de la ACS Champions Sibiu la unul dintre antrenamente și am discutat cu președintele clubului, Sabin Sopa. 

 

Seria noastră de interviuri cu oamenii din jurul sportului juvenil din oraș continuă. De această dată, am ajuns la sala de antrenament a celor de la ACS Champions Sibiu, iar Adrian Brătoiu a discutat cu unul dintre principalii oameni ai proiectului ACS Champions – Sabin Sopa.

Sportul Sibian – Sabin, de ce este frumos voleiul?

Sabin Sopa – Este un sport foarte plăcut, mai ales pentru fete. Nu există contact fizic, așa că accidentările sunt foarte puține. E un sport care te formează foarte frumos, iar pentru fete este extraordinar și desigur și pentru băieți.

Sportul Sibian – Spune-ne câteva lucruri despre tine. Cum ai început voleiul?

Sabin Sopa – Sunt profesor universitar la catedra de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Am început voleiul la CSS acum mult timp. Am terminat junioratul și m-am axat pe studii, iar apoi antrenorat și arbitraj.

Sportul Sibian – Ai făcut junioratul la începutul anilor 2000. Ne poți spune cum s-a schimbat voleiul în acești ani?

Sabin Sopa – Erau alte vremuri. Se investește foarte mult în ultima perioadă. Sunt materiale de calitate, sunt tot felul de cantonamente de pregătire și acum putem să le oferim juniorilor asta.

Mă refer aici atât la infrastructură, cât și la tricouri. Noi aveam niște echipamente căpătate, acum ele au echipamente personalizate de mare calitate.

Sportul Sibian – Care-i motivația copiilor? Ei cum sunt acum față de acum 20 de ani?

Sabin Sopa – Cei mici sunt puțin mai răsfățați de părinți, dar sunt foarte motivați de performanță în general.

Sportul Sibian – Motto-ul ACS Champions este ”să fii cel mai bun, să fii campion”. Cum le insuflați tinerilor de astăzi această idee?

Sabin Sopa – Chiar am denumit clubul ACS Champions din ideea și din idealul meu de a fi cel mai bun, de a fi campion. Încercăm prin puterea exemplului să le arătăm ce am făcut noi, de-asta avem antrenori foarte experimentați, campioni. Încercăm să-i aducem și pe ei unde am fost noi.

Sportul Sibian – Mi-ai spus mai devreme că te ocupi și de arbitraj. Spune-mi unde e presiunea mai mare sau unde te simți tu mai bine.

Sabin Sopa – Mă simt ca un pește în apă în antrenorat. Și arbitrajul îmi place foarte mult. Presiunea e, într-un fel, egală. Sunt diferite obiective. La antrenorat vrei performanță, locul 1, la arbitraj vrei să duci meciul cât mai bine și cu cât mai puține greșeli dacă se poate, iar toată lumea să fie mulțumită de ceea ce faci.

Sportul Sibian – O să te întreb într-un context general despre voleiul sibian. Nu avem echipe de seniori la Sibiu. Cât îi influențează asta pe tinerii de astăzi și pe voi?

Sabin Sopa – Ne aflăm într-o curbă ascendentă. Sibiul are tradiție în volei. CSS a ținut mult timp steagul sus. În anii 2000 a fost chiar o curbă ascendentă, erau mereu pe podium – locurile 1-2-3. Am avut și echipe de senioare. Apoi Sibiul a decăzut. Emulația e foarte redusă pe acest sport. E aproape de un sport de nișă. A fost foarte greu la început. Am început cu 6 fete în sală, iar acum avem undeva la 3-400.

Sportul Sibian – Ce vedem pe viitor?

Sabin Sopa – Încercăm acum cu aceste generații. Aveți de față o generație foarte promițătoare, cu care avem obiectiv să luăm o medalie în acest an. Și sperăm să o ducem cât mai sus și să facem o echipă de senioare când vor ajunge la 18-20 de ani. Undeva în 4-5 ani.

Sportul Sibian – Infrastructura orașului este pregătită pentru o echipă de volei?

Sabin Sopa – Da, avem săli polivalente. Avem Sala „Transilvania”, dar și săli mai micuțe unde se pot desfășura meciuri cu tribune. În principal problemele sunt bazele sportive, să le oferim 4-5 antrenamente pe săptămână e foarte dificil la fiecare grupă.

Sportul Sibian – Cât crezi tu că poate influența un antrenor cariera unui jucător?

Sabin Sopa – Foarte mult! Eu spun că suntem exemple pentru ei și încercăm să fim cât mai buni în fiecare zi, să le arătăm că sportul le poate duce departe. Chiar am promovat una dintre fete care a ajuns la Alba Blaj și este acum jucătoare profesionistă în Liga 1.

Acestea sunt exemple pentru ele și le țin deoparte de alte vicii și alte probleme. Avem tinere foarte promițătoare. Chiar avem două fete aici în sală, de la lotul național al României U16. Au participat la Balcaniada de la Sofia. Rezultate foarte bune, un viitor foarte frumos înainte.

Acesta a fost primul episod dintr-o serie realizată alături de cei de la ACS Champions. Mai multe informații despre proiectul coordonat de Sabin Sopa puteți afla pe website și pe pagina de Facebook.

 

Detalii media 👇

25.08.2024

 

Scrisoare deschisă de mulțumire către jurnaliștii locali:

 

Dragi jurnaliști,

 

În numele clubului Champions Sibiu și al întregii comunități care sprijină acest sport minunat, dorim să vă exprimăm cele mai sincere mulțumiri pentru tot sprijinul acordat în promovarea voleiului feminin juvenil.

Ovidiu Boica, Dan Greavu, Călin Blaga, Dan Chiriac, Ștefan Dobre, Adrian Mujea, Casian Soneriu, Adrian Bratoiu, Robert Bîrsan, Ștefania Colpoș, Cosmin Pal– fiecare dintre voi a avut un rol esențial în aducerea în prim-plan a eforturilor și succeselor fetelor noastre.

Articolele voastre au fost mai mult decât o simplă reflectare a rezultatelor sportive; ele au evidențiat munca asiduă, dedicarea și pasiunea fetelor noastre, devenind surse de inspirație pentru tinerele din întreaga comunitate sibiană.

Prin intermediul articolelor voastre, realizările fetelor noastre au primit validarea meritată, oferind recunoașterea publică a muncii lor. Această validare este esențială nu doar pentru încurajarea tinerelor sportive, dar și pentru atragerea de noi talente care, văzând exemplele promovate de voi, sunt motivate să își urmeze propriile visuri.

Faptul că ați ales să scrieți despre munca, eforturile și evoluțiile fetelor de la Champions Sibiu a avut un impact profund nu doar asupra echipei și a părinților, ci și asupra întregii comunități. Această vizibilitate contribuie la atragerea de noi talente și la consolidarea spiritului de echipă, motivându-ne să continuăm să ne depășim limitele și să ne atingem obiectivele.

În plus, recunoașterea publică a realizărilor noastre ne ajută să construim o imagine solidă și credibilă, care atrage sprijinul financiar și logistic necesar pentru a continua să creștem și să ne dezvoltăm. Faptul că sunteți alături de noi și ne susțineți cu articole și reportaje este esențial pentru viitorul voleiului sibian.

Vă mulțumim pentru fiecare articol publicat, pentru fiecare interviu realizat și pentru fiecare cuvânt de încurajare. Împreună, reușim să aducem voleiul sibian în atenția publicului și să inspirăm generațiile viitoare.

Cu stimă și recunoștință,

 

Sabin Sopa

Președinte, Champions Sibiu

 

 

 

5.07.2024

 

𝐂𝐨𝐧𝐯𝐨𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐁𝐚𝐥𝐜𝐚𝐧𝐢𝐜: 𝐀𝐥𝐞𝐬𝐬𝐢𝐚 𝐂𝐨𝐫𝐩𝐨𝐝𝐞𝐚𝐧, 𝐀𝐝𝐞𝐥𝐚 𝐕𝐚𝐬𝐢𝐥𝐞𝐬𝐜𝐮 𝐬̦𝐢 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐁𝐚𝐧𝐜𝐢𝐮

 𝐂𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐁𝐚𝐥𝐜𝐚𝐧𝐢𝐜 𝐔𝟏𝟔 - 𝐒𝐨𝐟𝐢𝐚, 𝟐𝟑-𝟐𝟕 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒 

Cu mândrie și entuziasm, anunțăm convocarea jucătoarelor noastre de excepție, 𝐀𝐥𝐞𝐬𝐬𝐢𝐚 𝐂𝐨𝐫𝐩𝐨𝐝𝐞𝐚𝐧 (𝟏𝟑 𝐚𝐧𝐢) 𝐬̦𝐢 𝐀𝐝𝐞𝐥𝐚 𝐕𝐚𝐬𝐢𝐥𝐞𝐬𝐜𝐮 (𝟏𝟐 𝐚𝐧𝐢), 𝐥𝐚 𝐥𝐨𝐭𝐮𝐥 𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐔𝟏𝟔 𝐚𝐥 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐁𝐚𝐥𝐜𝐚𝐧𝐢𝐜 care se va desfășura în perioada 23-27 iulie la Sofia.

 𝐏𝐞𝐫𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧𝐭̦𝐞 𝐫𝐞𝐦𝐚𝐫𝐜𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐢̂𝐧 𝐬𝐞𝐳𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐮𝐭 

După evoluțiile spectaculoase din semifinala de la Oradea și finala de la Muscel, unde au obținut două premii speciale, Alessia și Adela au demonstrat că pasiunea, munca și determinarea lor sunt recompensate pe măsură. Aceste fete minunate sunt dovada vie că efortul și dedicarea dau roade.

 𝐌𝐞𝐫𝐢𝐭𝐮𝐥 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐠𝐢𝐢 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐞 𝐔𝟏𝟓

Succesul Alessiei și Adelei nu este doar al lor, ci al întregii echipe U15, care a avut un sezon extraordinar. Fiecare antrenament, fiecare meci și fiecare victorie au contribuit la acest moment de glorie.

Suntem extrem de mândri de toată echipa și de antrenorii care au fost alături de ele în fiecare pas.

În plus, suntem încântați să anunțăm că antrenorul nostru, 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐁𝐚𝐧𝐜𝐢𝐮, 𝐯𝐚 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐭𝐚𝐟𝐟-𝐮𝐥 𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜 𝐚𝐥 𝐥𝐨𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐔𝟏𝟔. Experiența și dedicarea sa vor fi de mare ajutor în pregătirea echipei pentru această competiție internațională.

În perioada 12-22 iulie, Alessia și Adela se vor alătura celorlalte componente ale lotului național în cantonamentul de la Muscel, unde vor efectua pregătirea centralizată pentru Campionatul Balcanic.

 𝐒𝐮𝐬𝐭̦𝐢𝐧𝐞𝐦 𝐟𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐧𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐂𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐁𝐚𝐥𝐜𝐚𝐧𝐢𝐜! 

Suntem siguri că Alessia Corpodean și Adela Vasilescu vor reprezenta cu mândrie culorile României și vor aduce onoare clubului nostru, așa cum și Daria Ocenic o face în această perioadă la Europenele U18 de la Blaj.

Le dorim mult succes și un parcurs cât mai bun la Campionatul Balcanic!

26.06.2024

 

𝐑𝐞𝐟𝐥𝐞𝐜𝐭𝐚̂𝐧𝐝 𝐚𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐬𝐞𝐳𝐨𝐧 𝐝𝐞 𝐯𝐢𝐬 𝐬̦𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫 𝐜𝐮 𝐚𝐧𝐭𝐫𝐞𝐧𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐫𝐢, 𝐒𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐒𝐨𝐩𝐚 𝐬̦𝐢 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐁𝐚𝐧𝐜𝐢𝐮

𝑳𝒂 𝑪𝒉𝒂𝒎𝒑𝒊𝒐𝒏𝒔 𝑺𝒊𝒃𝒊𝒖, 𝒇𝒊𝒆𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒔𝒆𝒛𝒐𝒏 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒐 𝒑𝒐𝒗𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒅𝒆 𝒅𝒆𝒕𝒆𝒓𝒎𝒊𝒏𝒂𝒓𝒆, 𝒑𝒂𝒔𝒊𝒖𝒏𝒆 𝒔̦𝒊 𝒔𝒖𝒄𝒄𝒆𝒔!

Anul acesta, echipele noastre U13 și U15 au ajuns în topul competițiilor naționale, iar U17 continuă să concureze în Divizia Elită.

 

𝑰𝒂𝒕𝒂̆ 𝒄𝒖𝒎 𝒂𝒏𝒕𝒓𝒆𝒏𝒐𝒓𝒊𝒊 𝒏𝒐𝒔̦𝒕𝒓𝒊 𝒄𝒉𝒆𝒊𝒆, 𝑺𝒂𝒃𝒊𝒏 𝑺𝒐𝒑𝒂 𝒔̦𝒊 𝑨𝒏𝒅𝒓𝒆𝒊 𝑩𝒂𝒏𝒄𝒊𝒖, 𝒅𝒆𝒔𝒄𝒓𝒊𝒖 𝒆𝒙𝒑𝒆𝒓𝒊𝒆𝒏𝒕̦𝒂 𝒊̂𝒏 𝒄𝒂𝒅𝒓𝒖𝒍 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕𝒖𝒊 𝒂𝒎𝒑𝒍𝒖 𝒅𝒖𝒐𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒊𝒖:

 

𝟏. 𝐏𝐫𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐢𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚̆𝐫𝐢: 𝐴𝑛𝑢𝑙 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑎 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑢𝑛𝑢𝑙 𝑒𝑥𝑐𝑒𝑝𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑒𝑐ℎ𝑖𝑝𝑒𝑙𝑒 𝑈13 𝑠̦𝑖 𝑈15. 𝐶𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑢 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑒𝑙𝑒𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑐ℎ𝑒𝑖𝑒 𝑖̂𝑛 𝑝𝑟𝑒𝑔𝑎̆𝑡𝑖𝑟𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑢 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑟𝑖𝑏𝑢𝑖𝑡 𝑙𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑟𝑒𝑧𝑢𝑙𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑟𝑒𝑚𝑎𝑟𝑐𝑎𝑏𝑖𝑙𝑒?

𝐨 𝐒𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐒𝐨𝐩𝐚:

"Cheia succesului celor două echipe U13 și U15 a fost un mix de talent cu multă muncă, seriozitate și implicare din partea trioului sportiv – antrenor – părinți.

Avem două generații (2009-2010 și 2011-2012) care sunt extrem de talentate, deși nu foarte înalte, compensează cu o săritură bună, apărare, servicii puternice și atacuri bine direcționate.

Rezultatele de anul acesta nu au fost deloc întâmplătoare, sunt rodul muncii acestor fete minunate, munca și sacrificiile antrenorilor și părinților."

𝐨 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐁𝐚𝐧𝐜𝐢𝐮:

"Pentru echipa de U13, consider că elementul cheie a fost în primul rând consolidarea relațiilor de joc, datorită faptului că această echipă a lucrat împreună timp îndelungat, aproximativ 2 ani de pregătire împreună în aceeași formulă de joc cu aceleași jucătoare în posturile cheie.

Situația este puțin diferită la echipa U15, aceasta având mult mai puțin timp împreună în aceeași formulă de joc. A fost necesară integrarea a 3 fete noi în echipă (Karina, Catalina și Irina) și de asemenea am fost nevoiți să schimbăm sistemul de joc datorită faptului că am pierdut liderul echipei din anul precedent (Daria Ocenic).

Dacă pentru echipa U13 obiectivul realist era turneul final și acesta a fost îndeplinit cu succes, situația nu a fost aceeași și la echipa U15.

Începutul anului nu a venit cu un obiectiv clar datorită multitudinii de schimbări, însă fetele au dat dovadă de o dăruire totală, foarte multă ambiție și caracter.

Consider că elementul cheie al acestei echipe a fost sistemul defensiv bine definit, completat de implicarea și lupta fetelor pentru fiecare minge, în fiecare meci. Cred că acest element ne-a făcut să fim o echipă redutabilă și un adversar dificil pentru orice echipă din țară. Apărarea bună și progresul se datorează în primul rând implicării fetelor la fiecare antrenament. Consider că au venit la fiecare antrenament setate să fie mai bune să progreseze și să ajungă acolo unde părea imposibil sau părea doar un vis, dar munca lor a fost răsplătită cu un bine meritat loc 4 național.

Felicitări ambelor echipe și tuturor componentelor!"

𝟐. 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐞𝐬: 𝑈17 𝑠-𝑎 𝑐𝑎𝑙𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎𝑙 𝑑𝑜𝑖𝑙𝑒𝑎 𝑎𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑒𝑐𝑢𝑡𝑖𝑣 𝑖̂𝑛 𝐷𝑖𝑣𝑖𝑧𝑖𝑎 𝐸𝑙𝑖𝑡𝑎̆ 𝑎 𝐶𝑎𝑚𝑝𝑖𝑜𝑛𝑎𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑁𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙. 𝐶𝑢𝑚 𝑎𝑡̦𝑖 𝑟𝑒𝑢𝑠̦𝑖𝑡 𝑠𝑎̆ 𝑚𝑒𝑛𝑡̦𝑖𝑛𝑒𝑡̦𝑖 𝑢𝑛 𝑛𝑖𝑣𝑒𝑙 𝑎𝑡𝑎̂𝑡 𝑑𝑒 𝑖̂𝑛𝑎𝑙𝑡 𝑑𝑒 𝑝𝑒𝑟𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑛𝑡̦𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑐𝑒 𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡𝑒𝑔𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑡̦𝑖 𝑖𝑚𝑝𝑙𝑒𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎̆ 𝑐𝑎𝑡𝑒𝑔𝑜𝑟𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝑣𝑎̂𝑟𝑠𝑡𝑎̆?

𝐨 𝐒𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐒𝐨𝐩𝐚:

"La categoria U17 am reușit să ținem steagul sus pentru Județul Sibiu și să repetăm calificarea în cadrul campionatului elitelor. Accederea printre primele 24 de echipe din țară ne onorează și ne oferă speranța că și această echipă poate aduce mult mândrie printre sibienii iubitori de volei.

Generația 2007-2008 se bazează în mare parte pe fete de 16 ani (născute 2008), așadar așteptăm să-și spună cuvântul în următorul sezon atunci când participantele la U17 vor fi născute 2008-2009.

Strategia de pregătire la această grupă a fost similară cu cea a celorlalte grupe și în filosofia clubului, multe antrenamente, meciuri de pregătire, cantonamente, pregătire fizică, cheia succesului este cantitatea dar bineînțeles și calitatea antrenamentelor și a meciurilor de pregătire."

𝐨 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐁𝐚𝐧𝐜𝐢𝐮:

"La categoria U17, am reușit să repetăm rezultatul minunat din anul precedent și să ne calificăm din nou în Elita campionatului național, implicit în primele 24 de echipe din țară. Este un rezultat bun obținut în urma unui an cu multe antrenamente și meciuri amicale, cu atât mai bun cu cât nucleul echipei este format din fete născute în anul 2008, într-un campionat dominat de echipele care au aliniat în formația de bază în principiu fete născute în anul 2007.

Consider că folosim în principiu aceeași strategie pentru toate echipele clubului, dar evident nivelul antrenamentelor este mai ridicat și este nevoie să avem un nivel din ce în ce mai bun având în vedere că anul acesta generația 2008 este în vârf de formă și de generație în campionatul național de Cadete."

𝟑. 𝐈𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐜 𝐬̦𝐢 𝐞𝐯𝐨𝐥𝐮𝐭̦𝐢𝐞: 𝐴𝑣𝑎̂𝑛𝑑 𝑖̂𝑛 𝑣𝑒𝑑𝑒𝑟𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑐𝑢𝑟𝑠𝑢𝑙 𝑑𝑖𝑛 𝑢𝑙𝑡𝑖𝑚𝑒𝑙𝑒 𝑡𝑟𝑒𝑖 𝑠𝑒𝑧𝑜𝑎𝑛𝑒 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑡𝑖𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑒, 𝑐𝑢𝑚 𝑒𝑣𝑎𝑙𝑢𝑎𝑡̦𝑖 𝑒𝑣𝑜𝑙𝑢𝑡̦𝑖𝑎 𝑐𝑙𝑢𝑏𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐶ℎ𝑎𝑚𝑝𝑖𝑜𝑛𝑠? 𝐶𝑒 𝑙𝑒𝑐𝑡̦𝑖𝑖 𝑎𝑡̦𝑖 𝑖̂𝑛𝑣𝑎̆𝑡̦𝑎𝑡 𝑠̦𝑖 𝑐𝑒 𝑠𝑐ℎ𝑖𝑚𝑏𝑎̆𝑟𝑖 𝑎𝑡̦𝑖 𝑓𝑎̆𝑐𝑢𝑡 𝑖̂𝑛 𝑎𝑏𝑜𝑟𝑑𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑡𝑒ℎ𝑛𝑖𝑐𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑡𝑎𝑐𝑡𝑖𝑐𝑎̆?

𝐨 𝐒𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐒𝐨𝐩𝐚:

"Evoluția clubului Champions este continuu ascendentă, iar acest lucru ne motivează și ne menține „flacăra aprinsă”.

Am început în 2021-2022 cu obiective micuțe, ne luptam să trecem de faza grupelor și să ajungem la turneul semifinal.

Următorul an (2022-2023) am „spart gheața” și am ajuns la primul turneu final U13 unde am ocupat locul 5, iar la U15 am ratat la mustață turneul final fiind învinși de un colos, Dinamo București. La U17 am fost constanți calificându-ne la Categoria Elite chiar dacă fetele au fost cu un an mai mici decât restul competitoarelor.

Sezonul 2023-2024 a continuat ascensiunea și am ajuns și la U13 și la U15 la turneul final și am ocupat locul 4 la ambele categorii, iar la U17 ne-am menținut la Categoria Elite și am reușit ceva mai multe victorii.

Ce am învățat din aceste trei sezoane este că doar muncind serios, constant, fără întreruperi, cu mult timp și alte plăceri de timp liber de sacrificat, făcând meciuri amicale cu echipe mai bune de la care mereu am avut de învățat, privind lucrurile cu ochii unui începător care dorește mereu să învețe, fără o atitudine de „le știu pe toate”, doar așa am reușit să progresăm."

𝐨 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐁𝐚𝐧𝐜𝐢𝐮:

"Consider că evoluția clubului a fost una rapidă, iar rezultatele s-au văzut de la an la an.

Dacă în primul an am reușit să dezvoltăm echipele și să ne stabilim un mod de antrenament, în al doilea an deja au început să apară rezultatele, primul turneu final U13 locul 5 național, locul 9 național al echipei U15 și calificarea la Elite al echipei U17.

Nu ne-am oprit aici, iar dupa o muncă îndelungată, anul acesta am reușit să ne depășim rezultatele din anul precedent: U13 turneul final și locul 4, U15 de data aceasta calificare la turneul final și obținem locul 4 național, iar U17 din nou calificată în Elita voleiului românesc.

Odată cu evoluția echipelor cred că și modul nostru de lucru, atât tehnic cât și tactic, s-a îmbunătățit considerabil, încercând să inovăm și să ne stabilim noi sisteme de joc. Sunt multe lecții și foarte multe lucruri noi din care am avut ce învăța în acest an, dar în primul rând, atât noi ca antrenori, cât și fetele, cred că am observat cât de importantă este seriozitatea anternementelor și participarea fetelor la toate antrenamentele."

4. Obiective sezon viitor: 𝑅𝑒𝑐𝑜𝑟𝑑𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑒𝑐ℎ𝑖𝑝𝑒 𝑖̂𝑛𝑠𝑐𝑟𝑖𝑠𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑠𝑒𝑧𝑜𝑛𝑢𝑙 𝑣𝑖𝑖𝑡𝑜𝑟 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑖𝑚𝑝𝑟𝑒𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑛𝑡. 𝐶𝑒 𝑜𝑏𝑖𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑣-𝑎𝑡̦𝑖 𝑠𝑡𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑓𝑖𝑒𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑒𝑐ℎ𝑖𝑝𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑐𝑢𝑚 𝑝𝑙𝑎𝑛𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑡̦𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑠𝑢𝑠𝑡̦𝑖𝑛𝑒𝑡̦𝑖 𝑎𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎̆ 𝑒𝑥𝑝𝑎𝑛𝑠𝑖𝑢𝑛𝑒?

𝐨 𝐒𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐒𝐨𝐩𝐚:

"Obiectivele cu care pornim sunt îndrăznețe atât din punct de vedere calitativ cât și cantitativ.

Calitativ ne dorim să obținem prima medalie la voleiul de sală (pentru că la voleiul pe nisip avem din primul sezon de participare o medalie de argint), iar categoriile vizate sunt clar cele unde am ocupat sezonul trecut locul 4, U13 și U15. Acest obiectiv nu va fi ușor de îndeplinit deoarece multe din componentele de valoare ale echipelor de sezonul trecut au crescut în categorie. Dar cum mereu privim viața ca o partidă de șah, ne-am pregătit cu atenție și următoarele mutări.

La categoria U17 avem aspirații mari deoarece în sfârșit vor fi anul mai mare majoritatea fiind născute în 2008 (competiția va fi 2008-2009), și sperăm la o calificare la turneul semifinal de Elite.

Cantitativ este o provocare destul de solicitantă, deoarece șapte echipe implică foarte multe turnee, meciuri, weekenduri pline în ambele zile, dar strategia noastră a fost mereu ca echipa A să lupte pentru performanță iar echipa B să fie compusă din sportive cu un an sau doi mai mici care să primească experiență din meciuri iar viitorul sezon să fie pregătite să facă față la prima echipă."

𝐨 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐁𝐚𝐧𝐜𝐢𝐮:

"După un an cu două locuri 4 și o calificare la elite, suntem în postura în care obiectivele clubului cresc și consider că este timpul să ajungem pe podium.

Punctual pentru Categorie U 13 și U 15 primele echipe (echipele U13 A și U15 A) vom încerca să cucerim o medalie. Obiectivul meu personal ar fi să o cucerim pe cea de aur și să devenim campioni naționali. Este un obiectiv îndrăzneț dar realizabil, mai ales că fetele de la echipele U13 și U15 vin după turnee finale cu rezultate bune, dar și cu o dorință și ambiție mult mai mare pentru a cuceri medalii și a se afla în top-ul echipelor.

Pentru categoria U17, calificarea la turneul semifinal de Elite este obiectivul major al acestui an. Cred că putem ataca chiar și un loc în marea finală, deși nu avem condițiile altor echipe, dar avem un nucleu frumos de fete din generația 2008 la care se alătură generația 2009 care are experiența unui turneu final și evident își doresc să ajungă din nou la turneul final.

Componentele echipelor “B” sau nucleul acestor echipe este bazat pe fete mai mici de vârstă față de categoria unde joacă, dar evident, după rezultatele echipei U15 B din sezonul anterior din faza grupei care s-au situat pe un bine meritat loc 3, fiind și singura echipă care a învins lidera, cred că sunt un exemplu bun de urmat și vor fi pregătite. Ambiția fetelor și dezvoltarea lor se va vedea de la meci la meci, cred că componentele echipelor Champions B vor fi un adversar greu de învins, chiar dacă sunt mai mici."

𝟓. 𝐁𝐞𝐚𝐜𝐡 𝐕𝐨𝐥𝐥𝐞𝐲: 𝑅𝑒𝑐𝑒𝑛𝑡, 𝑒𝑐ℎ𝑖𝑝𝑎 𝑈15 𝑎 𝑐𝑎̂𝑠̦𝑡𝑖𝑔𝑎𝑡 𝑒𝑡𝑎𝑝𝑎 𝑑𝑒 𝑐𝑎𝑙𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑙𝑎 𝐴𝑟𝑎𝑑 𝑠̦𝑖 𝑎𝑡̦𝑖 𝑎𝑣𝑢𝑡 𝑝𝑒𝑟𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑛𝑡̦𝑒 𝑛𝑜𝑡𝑎𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑠̦𝑖 𝑖̂𝑛 𝑠𝑒𝑧𝑜𝑛𝑢𝑙 𝑡𝑟𝑒𝑐𝑢𝑡. 𝐶𝑒 𝑜𝑏𝑖𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑎𝑣𝑒𝑡̦𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑎𝑛 𝑙𝑎 𝑏𝑒𝑎𝑐ℎ 𝑣𝑜𝑙𝑙𝑒𝑦 𝑠̦𝑖 𝑐𝑢𝑚 𝑣𝑒𝑑𝑒𝑡̦𝑖 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑖 𝑟𝑎𝑚𝑢𝑟𝑖 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑑𝑟𝑢𝑙 𝑐𝑙𝑢𝑏𝑢𝑙𝑢𝑖?

𝐨 𝐒𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐒𝐨𝐩𝐚:

"Voleiul pe nisip, sport olimpic, reprezintă pentru noi o prioritate deocamdată doar în perioada lunilor Iunie-Iulie-August (perioada de pauză competițională în voleiul de sală), deoarece condițiile meteo sau de baze sportive în România ne restricționează deocamdată, dar bineînțeles avem așteptări mari și în această direcție.

Sezonul a început bine atât la U16 cât și la U18. Am plecat victorioși de la Arad la U16 într-o componență nouă a echipei Vasilescu Cătălina și Savu Draga, datorată plecării căpitanului Daria Ocenic la echipa de senioare Alba Blaj, iar la U18 perechea Rusu Sonia și Văcar Bianca, deși mai mici cu un an decât restul competitoarelor, au reușit să dispute o finală mică și să obțină un loc 4 la Sibiu.

Obiectivul la U16 este lupta pentru o medalie care sperăm ca anul acesta să fie mai „strălucitoare” decât anul trecut, și accederea în turneul final cu încă o echipă, iar la U18 accederea în turneul final cu două echipe și de ce nu să jucăm una dintre finale.

Ne pare rău că încă nu se reușește organizarea unui campionat național la nivelul U14 unde avem multe talente și ne-am dori ca și pentru ele să se organizeze astfel de competiții cu caracter oficial."

𝐨 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐁𝐚𝐧𝐜𝐢𝐮:

"Voleiul pe nisip, un alt fel de volei, sau mai bine spus un alt sport, iar diferențele sunt destul de mari gândindu-mă la componenta echipei, regulile de joc, dar și elementele tehnice. Acesta este un sport olimpic și din păcate nu este suficient promovat în țara noastră.

Consider că pentru noi este un mod de a ne ține în priză în perioada de vară și de vacanță competițională, fetele rămânând conectate la competiții participând la turnee de volei pe nisip. De asemenea, antrenamentele pe nisip ne ajută în pregătirea fizică a sportivelor, voleiul pe nisip fiind mult mai solicitant din punct de vedere fizic."

𝟔. 𝐌𝐚𝐧𝐚𝐠𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐭𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫: 𝐶𝑢𝑚 𝑔𝑒𝑠𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑡̦𝑖 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑧𝑖𝑡̦𝑖𝑎 𝑡𝑖𝑛𝑒𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑡𝑎𝑙𝑒𝑛𝑡𝑎𝑡̦𝑖 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝑐𝑎𝑡𝑒𝑔𝑜𝑟𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑗𝑢𝑛𝑖𝑜𝑟𝑖 𝑙𝑎 𝑠𝑒𝑛𝑖𝑜𝑟𝑖, 𝑚𝑎𝑖 𝑎𝑙𝑒𝑠 𝑖̂𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑒𝑥𝑡𝑢𝑙 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑐𝑙𝑢𝑏𝑢𝑙 𝑠𝑒 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎̆ 𝑟𝑎𝑝𝑖𝑑?

𝐨 𝐒𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐒𝐨𝐩𝐚:

" Scoutingul talentelor este unul din obiectivele viitoare ale clubului. Consider că selecţia primară şi continuă sunt unele din cele mai importante obiective ale oricărui club care îşi doreşte performanţa.

Într-o competiţie cu oraşe mult mai mari şi mai puternice cum sunt Bucureştiul, Craiova, Constanţa, Braşov etc, cel mai important este să descoperi tinere talentate, motrice, cu talie bună şi cum îmi place să spun „pedigree” sau moştenire genetică bună.

Din păcate deocamdată tranziţia tinerilor talentaţi de la juniori la seniori la Sibiu este spre alte oraşe deoarece la noi nu există volei de seniori. Foarte multe dintre sportivele noastre sunt curtate de cluburi din ţară care le promit şi viitoare prezenţe în echipele de senioare (div. B sau chiar A). Cel mai bun exemplu este transferul Dariei Ocenic la Alba Blaj.

Ne dorim ca aceşti copii ai Sibiului odată ce ajung la nivelul senioratului, sau chiar şi înainte, să rămână acasă şi să-şi reprezinte oraşul şi la nivel de div. B sau A. Am purtat discuţii pe această temă destul de avansate în mai multe direcţii dar încă nu am reuşit să concretizăm şi să finalizăm discuţiile pentru o echipă de div. B. Dar ne dorim în viitorul apropiat să putem să le oferim fetelor varianta de a continua şi după 18 ani la Sibiu."

𝐨 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐁𝐚𝐧𝐜𝐢𝐮:

"Scoutingul talentelor și promovarea acestora este unul dintre obiectivele majore ale clubului.

Cel mai bun exemplu în descoperirea și promovarea talentelor este Daria Ocenic. Aceasta a debutat în campionatul național la doar 14 ani și, după doar câteva luni, alături de clubul la care s-a transferat, ceea ce denotă faptul că acesta a fost parțial pregătită pentru a face pasul spre voleiul mare.

Din păcate tranziția spre echipele de seniori nu se poate face la Sibiu, datorită faptului că nu există echipă de seniori în orașul nostru, însă acesta rămâne unul dintre obiectivele majore ale clubului: să reușim să producem cât mai multe talente, iar din sportivii noștri cât mai mulți să ajungă să devină profesioniști."

𝟕. 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐫𝐢𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐬𝐮𝐬𝐭̦𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞: 𝐶𝑎̂𝑡 𝑑𝑒 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡𝑎̆ 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑠𝑝𝑟𝑖𝑗𝑖𝑛𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒𝑛𝑒𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑖̂𝑛 𝑟𝑒𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎̆𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑐𝑙𝑢𝑏𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑠̦𝑖 𝑐𝑢𝑚 𝑟𝑒𝑢𝑠̦𝑖𝑡̦𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑎𝑡𝑟𝑎𝑔𝑒𝑡̦𝑖 𝑛𝑜𝑖 𝑠𝑝𝑜𝑛𝑠𝑜𝑟𝑖 𝑖̂𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑒𝑥𝑡𝑢𝑙 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑜𝑟 𝑠𝑢𝑐𝑐𝑒𝑠𝑢𝑟𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑒?

𝐨 𝐒𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐒𝐨𝐩𝐚:

"Partea economică, cea care poate nu se vede, este pentru noi foarte importantă.

Colaborarea foarte bună prin agendele sportive cu Primăria Sibiu și Consiliul Județean Sibiu a ajutat foarte mult în susținerea activităților noastre începând de la deplasări, cantonamente, arbitraje, echipamente etc.

De asemenea, toți oamenii de bine și firmele din domeniul privat care au venit lângă noi cu sponsorizări sau ajutor în diferite situații, au fost vitali pentru reușitele clubului. Fără ei ascensiunea noastră cu siguranță n-ar mai fi fost atât de rapidă. Cu ajutorul acestora am reușit să susținem integral participarea gratuită la trei turnee finale ale categoriilor de U13 și U15, să oferim echipament gratuit echipelor de performanță și să susținem activitatea sportivelor de la U17.

Desigur că performanțele noastre au atras atenția multor oameni binevoitori care au venit lângă noi pentru a susține activitatea aceștor copii minunați, dar și noi avem colaboratori cu care muncim împreună pentru a găsi cele mai bune soluții în ceea ce privește finanțarea clubului.

Le mulțumim și îi așteptăm în continuare alături de noi să reprezentăm județul Sibiu în cele mai importante competiții voleibalistice naționale și internaționale."

𝐨 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐁𝐚𝐧𝐜𝐢𝐮:

"Partea financiară este un pilon de susținere al sportului de performanță. Cu siguranță ne-ar fi mult mai greu fără autoritățile locale și sponsorii noștri.

Consider că mulți oameni au venit alături de noi datorită faptului că au crezut în proiectul acesta și în pasiunea noastră. Implicarea, pasiunea și rezultatele au atras mulți oameni alături de noi, atât financiar, cât și ca suport și susținere în toate activitățile noastre. Pe această cale țin să le mulțumesc tuturor celor care sunt alături de noi."

𝟖. 𝐏𝐞𝐫𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐬̦𝐢 𝐩𝐥𝐚𝐧𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫: 𝐴𝑣𝑎̂𝑛𝑑 𝑖̂𝑛 𝑣𝑒𝑑𝑒𝑟𝑒 𝑠𝑢𝑐𝑐𝑒𝑠𝑢𝑙 𝑟𝑒𝑐𝑒𝑛𝑡, 𝑐𝑢𝑚 𝑣𝑒𝑑𝑒𝑡̦𝑖 𝑣𝑖𝑖𝑡𝑜𝑟𝑢𝑙 𝑐𝑙𝑢𝑏𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐶ℎ𝑎𝑚𝑝𝑖𝑜𝑛𝑠 𝑆𝑖𝑏𝑖𝑢 𝑝𝑒 𝑠𝑐𝑒𝑛𝑎 𝑣𝑜𝑙𝑒𝑖𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑠̦𝑖 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙?

𝐨 𝐒𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐒𝐨𝐩𝐚:

"Viitorul clubului Champions Sibiu mi-aș dori să fie într-o continuă ascensiune. Progresul ne motivează, ne obligă să ne dorim mai mult, iar din punct de vedere al performanței ne dorim să fim mereu prezenți la turneele finale și să ne luptăm pentru medalii.

Din punct de vedere al organizării mai avem de perfecționat foarte multe lucruri, dar facem eforturi considerabile să ne organizăm cât mai bine. Ne dorim să îmbunătățim procedurile, regulamentele, coordonarea echipelor, să aducem lângă noi oameni puternici, pricepuți, care să aducă plus valoare organizației."

𝐨 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐁𝐚𝐧𝐜𝐢𝐮:

"Viitorul Clubului sperăm să fie unul ascendent, iar rezultatele și succesul avut în ultimii doi ani să fie de fapt doar începutul succesului.

Cu siguranță mai avem foarte multe lucruri de îmbunătățit, mai ales la capitolul logistică și organizare, dar consider că facem progrese pentru a ne îmbunătăți atât partea de organizare, cât și partea de antrenamente încercând să fim într-o continuă dezvoltare și evoluție."

𝟗. 𝐏𝐫𝐨𝐯𝐨𝐜𝐚̆𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐚𝐝𝐚𝐩𝐭𝐚̆𝐫𝐢: 𝐶𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑣𝑜𝑐𝑎̆𝑟𝑖 𝑎𝑡̦𝑖 𝑖̂𝑛𝑡𝑎̂𝑚𝑝𝑖𝑛𝑎𝑡 𝑖̂𝑛 𝑢𝑙𝑡𝑖𝑚𝑒𝑙𝑒 𝑠𝑒𝑧𝑜𝑎𝑛𝑒 𝑠̦𝑖 𝑐𝑢𝑚 𝑣-𝑎𝑡̦𝑖 𝑎𝑑𝑎𝑝𝑡𝑎𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑠𝑢𝑐𝑐𝑒𝑠𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡𝑖𝑣 𝑎𝑙 𝑐𝑙𝑢𝑏𝑢𝑙𝑢𝑖?

𝐨 𝐒𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐒𝐨𝐩𝐚:

"Cea mai mare provocare este la baza piramidei. Una dintre nevoile primordiale încă nu este îndeplinită cum ne-am dori. Este vorba despre bazele sportive în care ne desfășurăm activitatea, în sensul că sunt prea puține și nu ne acoperă nevoia de antrenamente pentru echipele de performanță, iar pentru noile cereri de înscriere facem față cu greu pentru că sălile la nivelul grupelor de inițiere sunt tot mai aglomerate.

Bineînțeles că le mulțumim școlilor și liceelor cu care colaborăm. Fără susținerea și acordul acestora activitatea noastră ar fi fost imposibilă. Vă mulțumim că ne găzduiți și ne acceptați deranjul."

𝐨 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐁𝐚𝐧𝐜𝐢𝐮:

"Cea mai mare provocare este și singura care încă nu este cu adevărat îndeplinită, baza sportivă sau sălile necesare pentru a ne putea desfășura activitatea și pentru a putea evolua. Consider că aceasta este în continuare cea mai mare provocare.

De asemenea, o mare provocare este și cred că sezonul următor va fi și mai mare managementul echipelor, fiind un număr mare de echipe și de copii încercăm să facem tot ce putem pentru ca fiecare dintre sportivii noștri să aibă parte de cele mai bune condiții pentru a evolua, nu numai logistice, dar și ca implicarea noastră în ascensiunea fiecărui sportiv în parte."

Multumim antrenorilor pentru aceste răspunsuri și le dorim mult succes!

𝐍𝐨𝐢 𝐬𝐮𝐧𝐭𝐞𝐦 𝐂𝐇𝐀𝐌𝐏𝐈𝐎𝐍𝐒 𝐒𝐈𝐁𝐈𝐔!

Proiect cofinanțat prin agenda sport de Primaria Sibiu și Consiliul Județean Sibiu. 

 

Citeste tot interviul  👇

We need your consent to load the translations

We use a third-party service to translate the website content that may collect data about your activity. Please review the details in the privacy policy and accept the service to view the translations.